Tak jsem byl včera osobně prověřit autokemp v Nýrsku. Zatim máme rezervováno celkem 40 míst, a to na základě mojí volby v osmi rozdělených pětilůžkových chatkách "u řeky" - každá chatka dvě místnosti: 1. místnost - palanda + lůžko, 2. místnost - palanda. Zvolil jsem tak proto, že osobně raději spim na cimře s jednim opilcem než se třema
Pokud by někdo rád "zu gruppieren", jak kdysi říkal Jawák, nebo pokud by někdo přijel s celou rodinou, je možné ubytování ve čtyřlůžkovém "pokoji" v několikapokojové "řadovce", kterou máme taky předběžně vyčleněnou pro nás. Jinak v případě velké zimy možnost zapůjčení přímotopu do chatky za příplatek 100,- Kč, čísté povlečení v ceně ubytování.
A teď to nejdůležitější:
uzávěrka registrace na ubytování prostřednictvím tohoto vlákna nebo SZ je
31. března 2016. Kdo dá vědět, bude mít ubytování garantováno, přičemž zaléhací pořádek uzpůsobíme individuálním požadavkům. Kdo se rozhodne později, nechť si pak ubytování zamluví samostatně. Kemp by nejspíš neměl být plný, takže je pravděpodobné, že volná místa budou i potom, ale já už je garantovat nebudu. Samozřejmě pokud se někdo nahlásí a pak předloží věrohodnou omluvenku s podpisem rodičů, nebude nijak sankcionován
Pokud jde o ceny, vzhledem k tomu, že nevím, kolik nás nakonec skutečně bude, nevyjednával jsem žádnou speciální cenu a každý platí sám za sebe nebo za toho, kdo mu za to stojí, a to dle ceníku autokempu.
Co se stravování týče, základem bude restaurace v kempu, kterou už ale neprovozují přímo majitelé kempu. Nabídka piva i jídla je tam podle mého dostatečná, ceny minutek většinou kolem 135,- Kč. V pátek večer budeme mít k dispozici nekuřáckou část "restaurace". V sobotu večer je tam ale už zhruba 20 z 40 míst rezervováno na nějakej sraz abiturientů (asi Vrchní prchni), takže pokud nás bude hodně, budeme se tam muset nějak poskládat. Máme předjednáno, že nám kdyžtak uzavřou část "výčepu" a udělají z ní nekuřáckou. Na rovinu ale přiznávam, že v sobotu odpoledne, přestože ve výčepu byl jediný člověk, to tam smrdělo až až. Takže je otázka, jak to bude vypadat jako nekuřácké. Pokud bude teplo, tak samozřejmě lze využít i venkovní část a tam už s čistotou vzduchu nebude problém. Bohužel lepší varianta mě nenapadá. Nedaleko je moc příjemná rodinná hospůdka s tradicí, vyhlášená hlavolamy pro děti i dospělé, kam se dá autem dojet asi za 60 sekund (tudíž by stačil jeden řidič, kterej by nás tam navozil a pak zase odvozil) nebo dojít pěšky za cca 20 minut, ale kapacita je jen asi 23 míst celkem. Samozřejmě je i možnost dojít pěšky do "centra" Nýrska, kde je asi o dvě slušný a osm neslušných hospod více, ale zabere to taky minimálně 15-20 minut chůze a výsledek nejistej.
Možná to líčim moc dramaticky, ale nechci pak poslouchat, že jsem to podělal
Shrnuto a podtrženo, ubytování bude velice slušné a čisté, za tu hospodu neručim. Na druhou stranu, zažil už jsem srazy, kde to bylo výrazně horší, než se to jeví tady (Třeba když mi hospodský přinesl dobrovolně příbor, abych si mohl dát vlastní donesenou konzervu - hoblíkáři vědí
)
Ještě dodávam, že je možné objednat i snídaně, myslím že za cca 70,- Kč, ale prý by tam nechtěli stát a čekat, až se budeme po půlhodině jednotlivě budit a mít hlad. Jinak řečeno, když by se všichni shodli a chtěli posnídat společně v nějaký čas, lze to realizovat, pokud ne, hospoda je otevřená myslim až od 10:00, čili například v sobotu to na snídani moc nevidim. K dispozici můžeme mít ale vlastní lednici/lednice a kuchyňku slušně vybavenou k základnímu vaření, takže pokud si někdo něco doveze, lze to bez problémů skladovat, zpracovat i zkonzumovat. Vedle chatek je i ohniště a venkovní lavice a stoly, kde lze opékat a chlastat, využití tohoto prostoru ale bude záležet na počasí.
Pokud jste tuto slohovou práci dočetli až sem, beru to jako důkaz, že vás to zajímá a tudíž že se i zúčastníte.